sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Origamikukkavalaisin

Heipä hei pitkästä aikaa! Olin eilen kurssilla, jossa tehtiin origamitaittelutekniikalla valaisin. Kurssin järjesti Taito Pohjois-Pohjanmaa.

Valaisin koottiin 12 kukasta, joiden muodostaman pallon sisään laitettiin led-valot. Kova taitteleminenhan siinä oli, kun jokainen kukka koostui viidestä erillisestä osasta, mutta muuten se oli helppo tehdä.


Paperina käytettiin sileäpintaista painopaperia. Siinä oli kuulemma hieman rusehtava sävy, jolloin valo on kauniimpi. Kurssin pitäjä kertoi, että oli testaillut useammanlaisia papereita ja päätynyt tähän. Tavallisesta kopiopaperistakin voi tosin taitella, mutta silloin valo on sinertävä. Jouluksi voisi kyllä ihan mielenkiinnosta kokeilla punaista versiota.5 piristävää kommenttia:

Maaret kirjoitti...

HUIKEA, siis todella upea valaisin, ei ole mennyt taitteluaikasi hukkaan!!!!

Suvenkorento kirjoitti...

Upea valaisin! Hauskaa, että postaat jotain pitkästä aikaa :)

SannaS kirjoitti...

WAU!!!! huikeen upea valaisin!!! =)

Katukettu kirjoitti...

VAU!!! Todella upea! Näin tälläsen samanlaisen kukan yhessä toisessa blogissa perjantaina, siinä ei vaan ollu valoja sisällä.
Mie muuten löysin oikeesti pyöreitä ilmapalloja siihen paperinarupalloon, ne on sellasia jättipalloja, joissa on kuminauha valmiina pompottelua varten. Täällä meillä niitä löytyi Tokmannilta, eli Tarjoustalo, Robin Hood yms varmaan kannattaa tarkastaa, jos sellasia on vailla =)

Anonyymi kirjoitti...

Haluisin kokeilla kukkalampun tekoa, mutta jotain ohjeita tarvitsisin. Jäikö sinulla jotain kirjallista ohjeistusta tai osaatko yrittää selvittää miten tuo rakennetaan?:) Todella kaunis!