maanantai 16. marraskuuta 2009

Paperinarulamppu


Seinäjoen käsityömessuilla oli tehty lampunvarjostimia paperinarusta ja innostuin ideasta. Ostin jo silloin paperinarua, mutta sopivankokoinen ilmapallo oli hakusessa pitkään. No, nyt sellainen löytyi yllättäen ja eikun hommiin :) Lamppua varten tarvittiin siis paperinarua (minulla oli kahta eri paksuutta: aivan ohutta sekä litteää nauhamaista), pyöreä iso ilmapallo, Erikeeperiä (laimensin vedellä sopivasti) ja suojahanskat.

Puhalletun ilmapallon päälle pyöritettiin paperinarua, joka samalla kasteltiin sormiin otetulla liima-vesi-seoksella. Pyöritin vuorotellen kumpaakin vahvuutta, kunnes narua oli mielestäni riittävästi.

Annoin pallon kuivua yön yli ja aamulla tein ilmapalloon reiän neulalla. No, sillä ei ollut mitään vaikutusta, koska myös ilmapallon pinnalla oli niin paljon kuivunutta liimaa. Sain kuitenkin ilmapallon lopulta pois irrottelemalla sitä paperista sormin ja käyttämällä pihtejä. Ilmapallossa oli painettu teksti ja osa siitä jäi pallon sisäpuolelle. Ei se sieltä näy, mutta sen tarttumisen olisi voinut estää päällystämällä pallon kelmulla. Se olisi saattanut helpottaa myös ilmapallon irrottamista.

Tässä pallo valmiina:


Tässä olen laittanut pallon sisälle ledvalot ja kiinnittänyt niitä muutamasta kohdasta pallon pintaan ohuella metallilangalla, että ne jakaantuisivat tasaisemmin pallon sisälle.

Ja tässä valmis lamppu:


9 piristävää kommenttia:

SannaS kirjoitti...

WAU!! Näyttää tosi upealta! =)

Mervi kirjoitti...

Upea tuli, minunkin on pitänyt tuota kokeilla, kiva kun muistutit;-))m

Carola kirjoitti...

Mielettömän upea!

Maaret kirjoitti...

Wautzi, ihana ja tunnelmallinen näin pimeiden iltojen iloksi

Katukettu kirjoitti...

Tää on aivan ihana! Mie oot joskus tehny kans tälläsiä, mut pieniä ja ilman valoja. Nuo ledivalot on varmaan paristolla toimivat? Minkä kokoinen tuo pallo oli, muistatko halkaisijaa?

Anonyymi kirjoitti...

Oi vautsi !! �� onnistuiskohan jumppapalloon tehä jos kelmuttais? ��

Johanna kirjoitti...

Jumppapallon kanssa ei varmaan oikein onnistu, kun lopuksi pallo pitää puhkaista, että sen saa sisältä pois :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno!! Miten tuon valon saa pallon sisälle?

Johanna kirjoitti...

Palloon pitää jättää pieni reikä, vaikka siihen ilmapallon suun kohdalle, josta valot voi laittaa sisälle. Reiän voi sitten laittaa valmiina pöytää vasten tai ylöspäin, jos ripustaa roikkumaan. Valonauha kannattaa kiinnittää pallon reunoihin parista kohtaa esim. ohuella langalla, niin saa niitä valoja ympäri palloa eikä vain pohjalle.